Haiku, Waves

Sun on your Skin

A day in the life of...

¡Feliz Año Nuevo!
Haiku, Waves
sunonyourskin

Gelukkig nieuwjaar iedereen... :)


Tags:

¡Felices Fiestas!
Haiku, Waves
sunonyourskin
Vakantie! Oh such bliss. Eindelijk even wat anders aan m'n hoofd dan school. Serieus, ik had de afgelopen maanden gewoon geen leven meer, zo druk was ik (moest ik zijn) voor m'n studie. Maar tot nog toe lijkt het het wel waard te zijn gelukkig, hoewel ik de belangrijkste cijfers pas na de vakantie terugkrijg. Met name één cijfer, voor Cultuur Latijns-Amerika. Die ben ik nu aan het herkansen nadat ik er vorig jaar een 4 voor kreeg. Au. Maar ik moet nog maar zien of het dit jaar beter wordt. Het is eigenlijk gewoon niet te doen, drie vakken in één blok. En welke slimmerd heeft er dus vrijwillig voor het derde blok drie vakken ingepland? Dus. En ik ben er helemaal voor ontmoedigd nu ik de literatuurlijst heb gezien voor één van die vakken. Ik moet gewoon even acht (!) romans in het Spaans lezen binnen een tijdsbestek van twee maanden, wat neerkomt op een boek per week. Wat gewoon niet mogelijk is, hoe graag ik het ook zou willen. Laat staan dat ik ongetwijfeld voor die andere vakken nog een vergelijkbare lading leeswerk krijg voorgeschoteld. Dus ik denk eigenlijk dat we dat ambitieuze plan maar even moeten laten voor wat het is. Maar goed, van latere zorg, vooralsnog vakantie! Niet dat ik nu vrij heb ofzo hoor, nee joh gekkerd, de kerstvakantie is toch juist de tijd bij uitstek om extra opdrachten en leeswerk mee te geven aan studenten? Dus ik mag nu alsnog lekker presentaties schrijven, boeken lezen, verslagen maken en meer van dat soort onzin. Het leven van een student is zwaar, klaag klaag, yap yap, etc. Gelukkig ook genoeg leuke dingen ingepland. Net een paar daagjes bij m'n broer & vriendin in Utrecht geweest, da's altijd heerlijk ontspannen. Daarvoor nog thuis met hun en m'n ouders kerst gevierd, ook heel gezellig natuurlijk. Met Oud & Nieuw natuurlijk stappen, 4 op 5 januari een reünie met de vakantiemensen van anderhalf jaar geleden. Dus ik vermaak me wel hoor. Sorry voor eventuele rateligheid, maar ik weet van gekkigheid niet meer wat ik moet schrijven na zo lang niet te hebben ge-update. In ieder geval,

hele fijne feestdagen allemaal! Liefs, Esther

Mijn 2006Collapse )

Yadayada
Haiku, Waves
sunonyourskin
Hola cariños, ¿cómo estáis? Hmmm, ik heb zin om in het Spaans te typen. Hoewel dat toch nog door twee personen begrepen zal worden, zal ik het de rest van jullie besparen ;) Ik lees te weinig in het Spaans. Ik zou zo graag in m'n vrije tijd lekker Spaans lezen, maar ik moet zo enorm veel voor school lezen, dat ik daarna echt geen zin meer heb om ook me nog 'ns in een of andere Spaanstalige literaire hoogstand te storten. Ik snap niet dat we al die boeken (vier al in deze eerste weken) niet gewoon in het Spaans moeten lezen. Niet dat ik daar tijd voor zou hebben, maar toch, ik studeer Spaans en moet alle literatuur in de Nederlandse vertalingen lezen. Krom, toch? Maar goed, er ligt één boek op me te wachten, El Baile de la Victoria van Antonio Skármeta. En dat is er helaas nou nèt eentje waar ik de ballen van begrijp. En zelfs dat niet eens ben ik bang. Marina van Carlos Ruiz Zafón, die ik in Madrid gekocht heb, snap ik wél, maar daar heb ik dus geen tijd voor. Zucht... Qué lata.

Het overig schoolgebeuren gaat z'n gangetje. Ik zit inmiddels weer helemaal in het ritme en met de omslag van het weer dit weekend lijkt de zomer alweer eeuwen geleden. Toch, de lessen zijn niet vervelend, interessant zelfs, dus wat dat betreft is het allemaal goed. Vandaag heb ik eindelijk de zelfdiscipline gevonden die nodig was om de reader van Letterkunde te lezen en heb de hele 100 pagina's in één keer uitgelezen. Wat met het vooruitzicht van het tentamen van donderdag een prima timing is. Apart toch, dat het bij mij uiteindelijk, hoe hard ik ook m'n best doe, altijd weer aankomt op de druk van het laatste moment. Ach ja. Het eerste Taalverwervingstentamen (ik zie een goed scrabble-woord!) inmiddels ook al gehad, afgelopen vrijdag, en dat was ondanks stress vooraf (of juist dankzij) een enorme meevaller. Ik heb het cijfer nog niet, maar als het veel lager is dan een 7 zal ik toch ernstig teleurgesteld zijn. Dus so far, so good voor het nieuwe schooljaar! Fijnheid.

Vrijdag ben ik samen met een vriendin met wie ik nog nooit was uitgeweest, gaan stappen, en het was ontzettend gezellig. Het was een heel leuk feest, met hele andere mensen dan die die ik normaal ik in die club zie, waarschijnlijk vanwege de guestlist (waar wij op stonden, hurrah!), dus heb veel leuke nieuwe mensen ontmoet, ook omdat zij het meerendeel kende. Het was niet druk, maar/dus we hebben heerlijk staan dansen, was echt even lekker. Én! (hoe klein kan de wereld zijn) Ik ben tegen twee Spanjaarden aangelopen! Oké, één was half-Argentijn, maar toch, hij sprak ook Spaans, dus dat is goed genoeg voor mij. Hele leuke jongen, hoewel lichtelijk dronken, dus ik ben erg benieuwd of hij nuchter nog zo gezellig is. De andere was de vrouw die altijd bij de entree zit en zij blijkt uit Baskenland te komen. Hartstikke gezellig mens, heeft me een hele tijd aan de praat gehouden, haha. En ze bleef maar herhalen hoe goed ik wel Spaans sprak, bijna accentloos, en oh zo leuk dat ik haar taal studeerde. Dat was wel een fijne egoboost :)

En *spring spring* ik heb nieuwe icons! Het werd tijd voor afwisseling. Hoewel je het me altijd mag melden mocht je nog mooie herfsticons tegenkomen.

En nu ga ik mezelf maar 'ns richting bed verplaatsen, want het is toch wel de bedoeling dat ik die study-spree morgen voortzet. Dus, adiós muchachos, hasta la pasta, en meer van dat.

Liefs, Esther

I see you baby... shaking that ass!
Haiku, Waves
sunonyourskin
Ik kom veel bekenden tegen in het ov de laatste tijd! Helaas ook 's ochtends wanneer ik doorgaans nog niet helemaal helder en gezellig ben, maar toch, heb wel weer wat mensjes gezien die ik al een tijdje niet meer gesproken had. Ook m'n beste vriendin van de middelbare school, die ik al weetikhoelang niet meer gezien had, dus dat was leuk. Even dacht ik na twee zinnen dat het zo'n ongemakkelijk constant stilvallend gesprek zou gaan worden, maar dat bleek erg mee te vallen en we hebben de hele weg zitten kletsen! Ze is erg veranderd, hoewel ze nog wel dezelfde persoon is, maar, hm. Moeilijk uit te leggen. Ze is volwassener geworden denk ik. 't Is positief in ieder geval. Maar goed, zij is natuurlijk ook gewoon doorgegaan met leven toen ik dat deed. En met haar pratend merkte ik opeens hoe erg ik zelf ook veranderd ben! Was zo raar. Maar ze zit nu op dezelfde faculteit als ik aan de UU, alleen is dit jaar pas begonnen, omdat ze na de havo nog het vwo heeft gedaan. Dus allebei zijn we met een omweggetje uiteindelijk op de Universiteit beland, grappig. Ook nog geupdate over anderen waar ik in die tijd veel mee omging, klonk goed allemaal!

Ondertussen is school ook weer op gang gekomen en breng ik m'n dagen luisterend en vooral lezend door. Gisteren was het gelukkig heerlijk weer, dus heb ik met een vriendin de vier tussenuren goed benut door lekker tegen het standbeeld op het Domplein te zitten lezen, kletsen en hordes Japanners en ander volk gefascineerd naar de toren te zien kijken. Zo mag de zomer van mij nog wel wat langer duren.

De TV4 grammatica is verwarrend en de conversatie shockerend. Na Madrid snapte ik álles (ok, niet overdrijven, maar véél!), inclusief alle gebruik van de Subjuntivo. Maar na 1 les met Dorien ben ik weer terug bij af en compleet in de war. Zij heeft overal andere benamingen voor en legt het heel anders uit. Heel frustrerend, want ik was juist zo blij dat ik nu een voorsprong zou hebben. Hm, misschien komt het nog terug. En de conversatieles is shockerend omdat (een verder overigens hele lieve) Patricia de discussie over stierenvechten even wilde verlevendigen door er wat al te heftige hak-en-snij-beelden van echte stierengevechten doorheen te gooien. Brrr. Iedereen ging heel stilletjes de klas uit na afloop haha.

Oh en ik lijk een verslaving aan het Greatest Hits album van Fatboy Slim te hebben opgelopen. Heerlijk ^_^ *schudt*

En en: met heerlijk Madrid nog vers in het geheugen kan ik alweer vooruit kijken naar Andalucía in het najaar en een weekendje in een huisje met m'n vriendinnen in de winter. Vreselijk verwend, maar wel lekker!

Chao! Besos, Esther

Humor
Haiku, Waves
sunonyourskin
Zal ik jullie 'ns wat leuks vertellen? Ik heb me verslapen op m'n allereerste schooldag. Bwahahah. Nu heb ik de eerste les van TV4 gemist. Leek me geen optie om voor een half uurtje les nog naar Utrecht te gaan, aangezien ik daarna 4½ uur moet wachten tot de volgende les. Dus dan maar thuis zitten, met thee en zon. Ook mooi.
Tags:

?

Log in

No account? Create an account